Bron :: Dar1930 via Getty Images
Aardappel en spruitjespan met spek
Deze aardappel- en spruitjespan is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat ik graag voor mijn gezin maak. De combinatie van de aardse aardappelen en de licht bittere spruitjes is gewoonweg onweerstaanbaar. Verrijkt met knapperig gebakken spek en afgewerkt met een vleugje nootmuskaat, zal deze roerbakschotel snel een favoriet worden op je eettafel.
Ingrediënten
- 800 g Aardappelen
- 500 g Spruitjes
- 200 g spek
- 2 Uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 lepel olijfolie
- zout en peper
- 1 TL Nootmuskaat
Laatste folders
Procedure
Om de aardappel- en spruitjespan te bereiden, schil je eerst de aardappelen en snijd je ze in blokjes. Ik raad aan om de aardappelen in gelijke stukken te snijden zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Als de spruitjes groter zijn, raad ik aan om ze in vieren te snijden zodat ze sneller gaar zijn.
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het spek tot het knapperig is. Ik gebruik altijd spek met een hoog vetgehalte omdat het extra smaak toevoegt.
Snijd de uien en knoflook fijn en voeg toe aan het spek in de pan. Bak beide tot ze goudbruin en smaakvol zijn.
Voeg nu de aardappels toe en bak ze ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur tot ze bruin beginnen te worden. Voeg dan de spruitjes toe en bak nog eens 10 minuten. Ik doe graag een deksel op de pan zodat de spruitjes beter gaar worden.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Soms is minder meer, je kunt later op smaak brengen.
En voilà, je heerlijke aardappel- en spruitjespan is klaar om te serveren! Smakelijk!