Bron :: Panagiotis Kyriakos from Getty Images
Aardappel Knoflooksoep
Dit is een klassiek recept voor een eenvoudige en smakelijke aardappel knoflooksoep. Geweldig voor koude dagen of wanneer je zin hebt in iets warms.
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
- 500 g Aardappelen
- 1 stukjes De Ui
- 4 teentjes knoflook
Kruiden
- 1 theelepel zout en peper
- 2 el olie
- 2 l water
Laatste folders
Procedure
Begin door de aardappelen te schillen en in kleinere stukjes te snijden.
Snijd de ui en knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak tot de ui van kleur begint te veranderen in goud.
Voeg de gesneden aardappelen toe en roer alles goed door elkaar. Bak de aardappelen met ui en knoflook ongeveer 10 minuten.
Voeg water, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat dan ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuur tot de aardappelen zacht zijn.
Als de aardappelen zacht zijn, haal de soep van het vuur. Als je een gladdere textuur wilt, kun je de soep pureren met een staafmixer.
Serveer warm. U kunt de soep bestrooien met kruiden voor meer smaak.