ADVERTENTIE
Bron :: fotek from Getty Images
Aardappelknödels gevuld met gerookt vlees
Ik kook regelmatig aardappelknödels gevuld met gerookt vlees in het weekend, als we op het platteland zijn.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
6
Knoedels
- 1 kg Aardappelen
- 320 g gewoon meel
- 1 stukjes ei
Vulling
- 200 g gerookt vlees
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
Eerst bereiden we de vulling voor. We snijden het gerookte vlees in kleine stukjes en bakken het ongeveer 10 minuten in een pan zonder vet. Daarna laten we het afkoelen.
2. Stap
Schil de aardappelen, rasp ze en laat ze uitlekken. Voeg dan de bloem en de eieren toe aan de aardappelen en kneed het deeg.
3. Stap
We vormen dumplings uit het deeg, waarin we gerookt vlees stoppen. Sluit vervolgens de dumplings en kook ze in gezouten water voor ongeveer 20 minuten.
4. Stap
We kunnen de knoedels serveren met gebakken spek.