Bron :: udra from Getty Images
Alcoholvrije punch voor Kerstmis
Recept voor een heerlijke alcoholvrije punch voor Kerstmis, waar zelfs kinderen van kunnen genieten.
Ingrediënten
- 1 l appelsap
- 2 stuk Sinaasappels
- 6 stuk Kaneel
- 4 stuk Anijs
- 1⁄2 lepels Gemalen kruidnagel
- 100 g Gedroogde veenbessen
- 100 g Gedroogde appels
- Honing naar smaak
Laatste folders
Procedure
Giet het appelsap in een steelpan en laat het opwarmen op middelhoog vuur. Het is belangrijk om het sap niet te laten koken.
Was en droog ondertussen de sinaasappels en snijd ze in plakjes. Voeg deze plakjes toe aan de pan met het appelsap.
Voeg de kaneel, anijs en kruidnagel toe. Meng goed.
Snijd de gedroogde veenbessen en appels in kleinere stukjes en doe ze ook in de pan.
Laat alles samen op een laag vuurtje onder een deksel ongeveer 20 minuten staan. In die tijd komen alle aromatische stoffen uit de specerijen en het fruit vrij en krijgt de punch een uitgesproken en heerlijke smaak.
Zeef de punch nadat de tijd verstreken is. Serveer de punch warm. Elke portie kan worden gegarneerd met een stukje sinaasappel of kaneel.