ADVERTENTIE

Bron :: MentalArt via Pixabay

Appel Cheesecake Recept

Ik ben altijd al een groot liefhebber geweest van cheesecake en appeltaart. Toen ik deze twee recepten combineerde tot een appelkwarktaart, was ik meteen verliefd op het resultaat. Deze taart is een hit op feestjes en familiebijeenkomsten. De zoete, romige vulling harmonieert perfect met de zure frisheid van de appels en de knapperige koekjesbodem.

ADVERTENTIE
TOP desserts - een combinatie waar niemand aan kan weerstaan. Dit zijn de populairste desserten!

Het recept staat in dit artikel

TOP desserts - een combinatie waar niemand aan kan weerstaan. Dit zijn de populairste desserten!

Ingrediënten

porties
12
  • 200 Gram boterkoekjes Toegevoegd aan
  • 100 Gram gesmolten boter Toegevoegd aan
  • 2 Äpfel (granny smith voor een zuurdere smaak, gala of fuji voor een zoetere smaak). Toegevoegd aan
  • 600 Gram Geweekte en uitgelekte roomkaas Toegevoegd aan
  • 150 Gram suiker Toegevoegd aan
  • 3 Eieren Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel citroensap Toegevoegd aan
  • 200 Gram Zure room Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon Meel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om het appelkwarktaartrecept te maken, doe je eerst de boterkoekjes in een diepvrieszakje en plet je ze tot fijne kruimels met een deegroller. Voeg de gesmolten boter toe en kneed goed. Hoe beter gemengd, hoe gelijkmatiger de taartbodem zal zijn.

2. Stap

Bekleed een taartvorm (26 cm diameter) met bakpapier en verdeel het koekjes-botermengsel erover en druk stevig aan. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en laat dan afkoelen.

3. Stap

Schil ondertussen de appels, snijd ze in kwarten, ontpit ze en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel met een beetje citroensap om oxidatie te voorkomen.

4. Stap

Klop de geweekte roomkaas met de suiker, eieren, citroensap, zure room, vanillesuiker en snufje zout met een staafmixer. Voeg de bloem toe en roer nogmaals goed door.

ADVERTENTIE
5. Stap

Giet het kaasmengsel op de afgekoelde koekjesbodem en werk af met de appelschijfjes. Bak 60 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen (best een nacht in de koelkast) zodat de taart mooi stevig is.

6. Stap

Voor het serveren kan de appelkwarktaart bestrooid worden met poedersuiker. Persoonlijk vind ik dit een leuk, maar optioneel, extra detail.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Appel Cheesecake Recept

Ik ben altijd al een groot liefhebber geweest van cheesecake en appeltaart. Toen ik deze twee recepten combineerde tot een appelkwarktaart, was ik meteen verliefd op het resultaat. Deze taart is een hit op feestjes en familiebijeenkomsten. De zoete, romige vulling harmonieert perfect met de zure frisheid van de appels en de knapperige koekjesbodem.

60
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om het appelkwarktaartrecept te maken, doe je eerst de boterkoekjes in een diepvrieszakje en plet je ze tot fijne kruimels met een deegroller. Voeg de gesmolten boter toe en kneed goed. Hoe beter gemengd, hoe gelijkmatiger de taartbodem zal zijn.

2. Stap

Bekleed een taartvorm (26 cm diameter) met bakpapier en verdeel het koekjes-botermengsel erover en druk stevig aan. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en laat dan afkoelen.

3. Stap

Schil ondertussen de appels, snijd ze in kwarten, ontpit ze en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel met een beetje citroensap om oxidatie te voorkomen.

4. Stap

Klop de geweekte roomkaas met de suiker, eieren, citroensap, zure room, vanillesuiker en snufje zout met een staafmixer. Voeg de bloem toe en roer nogmaals goed door.

5. Stap

Giet het kaasmengsel op de afgekoelde koekjesbodem en werk af met de appelschijfjes. Bak 60 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen (best een nacht in de koelkast) zodat de taart mooi stevig is.

6. Stap

Voor het serveren kan de appelkwarktaart bestrooid worden met poedersuiker. Persoonlijk vind ik dit een leuk, maar optioneel, extra detail.

Ingrediënten
200 Gram
boterkoekjes
100 Gram
gesmolten boter
2 Äpfel
(granny smith voor een zuurdere smaak, gala of fuji voor een zoetere smaak).
600 Gram
Geweekte en uitgelekte roomkaas
150 Gram
suiker
3
Eieren
1 Theelepel
citroensap
200 Gram
Zure room
1 Theelepel
vanillesuiker
1 Knijpen
zout
2 Tablespoon
Meel