Appel-maanzaad taart van gierst
Heb je al geprobeerd gierst in een dessert te gebruiken? Voedzaam en gezond ontbijt voor het hele gezin.
Ingrediënten
Taart
- 150 Tarwe
- 350 ml Waters
- 100 g Appelmoes
- 1 stukjes Appel
- 50 g Eiwit is niet nodig
- 50 g Gemalen maanzaad
- 40 g Pruimenjam
- 10 g Vanillesuiker
Glazuur
- 70 g Appelmoes
- 50 g Pruimenjam
- 5 g cacao
- 10 g Je hebt geen chocolade-eiwit nodig
- 10 g Gesmolten kokosolie
- 30 g Gesmolten chocolade
Laatste folders
Procedure
Spoel de gierst af met kokend water (2-3 keer). Doe de gierst in een pan, giet er ongeveer 350ml water over en kook op laag vuur, roer af en toe, tot het vocht is opgenomen en het zacht is, ongeveer 15-20 minuten.
We maken de appel schoon en raspen deze. We voegen het toe aan de gekookte tarwe.
Daarna voegen we maanzaad, puree, dokter, eiwit, suiker toe en mengen we alles samen. De mix gaat in een ronde vorm bekleed met bakpapier en bakken we in de oven op 180 graden ongeveer 35 minuten.
Meng alle ingrediënten voor de glazuur tot een gladde massa. Giet het over de gebakken cake en laat het een tijdje in de koelkast staan. De glazuur wordt niet hard.