ADVERTENTIE
Appel-maanzaad taart van gierst

Appel-maanzaad taart van gierst

Heb je al geprobeerd gierst in een dessert te gebruiken? Voedzaam en gezond ontbijt voor het hele gezin.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Taart

  • 150 Tarwe Toegevoegd aan
  • 350 ml Waters Toegevoegd aan
  • 100 g Appelmoes Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Appel Toegevoegd aan
  • 50 g Eiwit is niet nodig Toegevoegd aan
  • 50 g Gemalen maanzaad Toegevoegd aan
  • 40 g Pruimenjam Toegevoegd aan
  • 10 g Vanillesuiker Toegevoegd aan

Glazuur

  • 70 g Appelmoes Toegevoegd aan
  • 50 g Pruimenjam Toegevoegd aan
  • 5 g cacao Toegevoegd aan
  • 10 g Je hebt geen chocolade-eiwit nodig Toegevoegd aan
  • 10 g Gesmolten kokosolie Toegevoegd aan
  • 30 g Gesmolten chocolade Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Spoel de gierst af met kokend water (2-3 keer). Doe de gierst in een pan, giet er ongeveer 350ml water over en kook op laag vuur, roer af en toe, tot het vocht is opgenomen en het zacht is, ongeveer 15-20 minuten.

2. Stap

We maken de appel schoon en raspen deze. We voegen het toe aan de gekookte tarwe.

3. Stap

Daarna voegen we maanzaad, puree, dokter, eiwit, suiker toe en mengen we alles samen. De mix gaat in een ronde vorm bekleed met bakpapier en bakken we in de oven op 180 graden ongeveer 35 minuten.

4. Stap

Meng alle ingrediënten voor de glazuur tot een gladde massa. Giet het over de gebakken cake en laat het een tijdje in de koelkast staan. De glazuur wordt niet hard.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten