Bron :: jatrax from Getty Images
Appel Worteltaart
Een geweldige gezonde appel-worteltaart vol vitamines en vezels. Deze taart is een geweldig alternatief voor klassiek zoet.
Ingrediënten
- 2 stukjes Appel
- 2 stukjes wortelen
- 200 g bruine suiker
- 200 g Meel
- 1 theelepel Bakpoeder
- 4 stukjes ei
- 50 ml olie
- 1 theelepel Kaneel
Laatste folders
Procedure
Eerst bereiden we de ingrediënten voor. We schillen de appels, maken ze schoon en raspen ze fijn. We bereiden de wortel op dezelfde manier voor.
In een kom mengen we meel, bakpoeder en kaneel.
In een andere kom kloppen we de eieren met suiker en olie en daarna voegen we geraspte appels en wortelen toe.
Voeg vervolgens geleidelijk het droge mengsel toe aan het eimengsel en roer alles goed door elkaar.
Giet het deeg in een ingevette en met bloem bestrooide vorm en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 1 uur.
Na het bakken laten we de taart afkoelen en dan kunnen we hem versieren naar onze eigen voorstellingen.