ADVERTENTIE

Bron :: ALLEKO via iStockPhotos

Appelcidertaart bakken

Deze appelcidertaart is een echt hoogtepunt onder mijn bakrecepten. Niet alleen vanwege het speciale ingrediënt - de appelcider - maar ook omdat hij ongelooflijk vochtig en lekker is. Ik heb deze cake al heel vaak gemaakt voor verschillende gelegenheden en het is altijd een echte blikvanger geweest.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Voor het deeg:

  • 250 g boter Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 4 Eieren Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 300 g Meel Toegevoegd aan
  • 2 TL bakpoeder Toegevoegd aan
  • 200 ml Appelcider Toegevoegd aan

Voor de topping:

  • 500 g Appel Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel suiker Toegevoegd aan
  • 1 TL Kaneel Toegevoegd aan
  • 50 g amandelschijfjes Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Om de appelcidertaart te bakken, klop je eerst de boter samen met de suiker. Ik raad aan om voor deze stap een handmixer te gebruiken om een perfect romige consistentie te krijgen.

2. Stap

Voeg de eieren één voor één toe aan het botermengsel en meng goed. Voeg ook het zout toe.

3. Stap

Meng de bloem en het bakpoeder en roer afwisselend met de cider door het beslag. Ik heb gemerkt dat het zorgvuldig zeven van de bloem echt een verschil maakt - het maakt het deeg veel luchtiger en lichter.

4. Stap

Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm (diameter ongeveer 26 cm) en strijk glad.

ADVERTENTIE
5. Stap

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Meng met suiker en kaneel en verdeel over het deeg. De amandelschilfers mogen hier niet ontbreken - ze geven de taart net dat beetje extra en zorgen voor een heerlijk knapperige topping.

6. Stap

Bak de appelciderkoek ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven-/onderwarmte). Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de cake niet te donker wordt.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Appelcidertaart bakken

Deze appelcidertaart is een echt hoogtepunt onder mijn bakrecepten. Niet alleen vanwege het speciale ingrediënt - de appelcider - maar ook omdat hij ongelooflijk vochtig en lekker is. Ik heb deze cake al heel vaak gemaakt voor verschillende gelegenheden en het is altijd een echte blikvanger geweest.

80
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om de appelcidertaart te bakken, klop je eerst de boter samen met de suiker. Ik raad aan om voor deze stap een handmixer te gebruiken om een perfect romige consistentie te krijgen.

2. Stap

Voeg de eieren één voor één toe aan het botermengsel en meng goed. Voeg ook het zout toe.

3. Stap

Meng de bloem en het bakpoeder en roer afwisselend met de cider door het beslag. Ik heb gemerkt dat het zorgvuldig zeven van de bloem echt een verschil maakt - het maakt het deeg veel luchtiger en lichter.

4. Stap

Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm (diameter ongeveer 26 cm) en strijk glad.

5. Stap

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Meng met suiker en kaneel en verdeel over het deeg. De amandelschilfers mogen hier niet ontbreken - ze geven de taart net dat beetje extra en zorgen voor een heerlijk knapperige topping.

6. Stap

Bak de appelciderkoek ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven-/onderwarmte). Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de cake niet te donker wordt.

Ingrediënten
Voor het deeg:
250 g
boter
200 g
suiker
4
Eieren
1 Knijpen
zout
300 g
Meel
2 TL
bakpoeder
200 ml
Appelcider
Voor de topping:
500 g
Appel
2 eetlepel
suiker
1 TL
Kaneel
50 g
amandelschijfjes