Bron :: Pixabay : Einladung_zum_Essen
Appelpunch in de winter Warme drank
Voor mij is deze appelpunch een echte traktatie die de koude herfst- en wintermaanden wat opvrolijkt. Ik heb dit recept de afgelopen jaren talloze keren gemaakt en het is een echte gezinsfavoriet geworden. De smaak van sappige appels in combinatie met het aroma van kaneel en de warmte van de punch is onovertroffen.
Ingrediënten
- 1 l Volledig natuurlijk appelsap
- 2 Kaneelstokjes
- 5 Kruidnagels
- 1 Biologische sinaasappel
- 1 citroen
- 4 lepel bruine suiker
- 125 ml Amaretto (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Om appelpunch te maken giet je het appelsap in een grote pan. Mijn ervaring is dat het altijd een goed idee is om een grote pan te gebruiken, omdat de ingrediënten bij verhitting kunnen gaan schuimen.
Terwijl het sap langzaam opwarmt op een middelhoog vuur, kun je de sinaasappel en citroen afspoelen onder koud water en in plakjes snijden. Als het fruit biologisch is, kan de schil zonder aarzelen meegekookt worden.
Voeg de kaneelstokjes, kruidnagels, citroen, sinaasappel en bruine suiker toe aan het appelsap. Ik vind het heerlijk om te zien hoe de suiker smelt in het sap - het geeft de punch een heerlijke zoetheid en een geweldige smaak.
Laat de punch 25-30 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Het is belangrijk dat je het vuur laag houdt en de punch alleen laat sudderen zodat de smaken zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Haal na de bereidingstijd de pan van het vuur en voeg de amaretto toe. Deze stap is optioneel en kan weggelaten worden als je wilt dat de punch alcoholvrij blijft. Laat de punch nog 10 minuten trekken zodat de amaretto zijn smaak kan afgeven.
Ik raad aan om de appelmoes voor het serveren door een zeef te gieten om de kruiden en het fruit te verwijderen. Schenk warm in glazen en serveer als winterdrank.