ADVERTENTIE
Appelrol

Appelrol

Uitstekende appelrol. Ik bak het wanneer ik veel appels thuis heb en tegelijkertijd weinig tijd. Het is een snel en eenvoudig dessert dat altijd een aangename verrassing is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Biscuit

  • 5 ei Toegevoegd aan
  • 100 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 6 g Fosfaatvrij bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 lepels Gemalen vanille of pasta Toegevoegd aan
  • Knijpen Tekst Toegevoegd aan

Appellaag

  • 6 Stukken Ongeveer appels in geraspte toestand Toegevoegd aan
  • 1 lepel Ceylon kaneel Toegevoegd aan
  • stel Druppels citroensap Toegevoegd aan
  • suiker Naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

We schillen de appels en rasp ze grof. We besprenkelen ze met citroensap. Op smaak brengen met kaneel, suiker naar behoefte. We verwijderen het overtollige sap.

2. Stap

We leggen de appels op een bakplaat bekleed met bakpapier.

3. Stap

Klop de eieren met suiker, een snufje zout en vanille tot een dikke schuim. Meng geleidelijk bloem met bakpoeder erdoor. Giet het deeg over de appels.

4. Stap

Bak op 175 graden tot goudbruin.

5. Stap

Na het bakken nemen we schoon bakpapier en draaien we de rol met de appel laag naar boven en rollen we het op.

6. Stap

Laat het afkoelen, we kunnen het bestrooien met poedersuiker.

7. Stap

Tip: het smaakt het beste met esdoornsiroop erover gegoten

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten