Appelrol
Uitstekende appelrol. Ik bak het wanneer ik veel appels thuis heb en tegelijkertijd weinig tijd. Het is een snel en eenvoudig dessert dat altijd een aangename verrassing is.
Ingrediënten
Biscuit
- 5 ei
- 100 g gewoon meel
- 100 g suiker
- 6 g Fosfaatvrij bakpoeder
- 1⁄2 lepels Gemalen vanille of pasta
- Knijpen Tekst
Appellaag
- 6 Stukken Ongeveer appels in geraspte toestand
- 1 lepel Ceylon kaneel
- stel Druppels citroensap
- suiker Naar smaak
Laatste folders
Procedure
We schillen de appels en rasp ze grof. We besprenkelen ze met citroensap. Op smaak brengen met kaneel, suiker naar behoefte. We verwijderen het overtollige sap.
We leggen de appels op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Klop de eieren met suiker, een snufje zout en vanille tot een dikke schuim. Meng geleidelijk bloem met bakpoeder erdoor. Giet het deeg over de appels.
Bak op 175 graden tot goudbruin.
Na het bakken nemen we schoon bakpapier en draaien we de rol met de appel laag naar boven en rollen we het op.
Laat het afkoelen, we kunnen het bestrooien met poedersuiker.
Tip: het smaakt het beste met esdoornsiroop erover gegoten