ADVERTENTIE
Appeltaart fotorecept

Appeltaart fotorecept

De taart is luchtig, zacht en sappig.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 400 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 1 vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 5 stuk ei Toegevoegd aan
  • 300 g grof meel Toegevoegd aan
  • 12 kg Geschilde appels Toegevoegd aan
  • 100 g Gemalen walnoten Toegevoegd aan
  • 100 g gedroogde veenbessen Toegevoegd aan
  • 1 bakpoeder Toegevoegd aan
  • jam Toegevoegd aan

Glazuur

  • 100 g chocolade koken Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

We kloppen de eieren met suiker en vanillesuiker.

2. Stap

Rasp de geschilde appels. Voeg afwisselend bloem gemengd met bakpoeder en geraspte appels toe aan het geklopte beslag. Voeg tot slot cranberries en noten toe.

3. Stap

Giet het deeg vaak op een ingevette en met bloem bestrooide bakplaat. We egaliseren het oppervlak en bakken het in een voorverwarmde oven.

4. Stap

Op het gebakken, nog warme deeg smeren we jam als we het dik hebben, verdunnen we het met water.

5. Stap

Voor de glazuur: smelt de boter en chocolade in een waterbad, roer tot een glad mengsel. Giet de glazuur over de taart en laat het afkoelen. We kunnen het oppervlak bestrooien met noten of kokosnoot naar smaak. Eet smakelijk

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Pasta

111 recepten