Bron :: Rimma_Bondarenko from Getty Images
Appeltaart met mascarpone
Deze appeltaart met mascarpone is een van mijn favorieten en ik maak hem vaak in de herfst als de appels op hun best zijn.
Ingrediënten
- 4 stuk Grote appels
- 500 g mascarpone
- 1 bal Vanillesuiker
- 2 stuk Eieren
- 150 g bloemsuiker
- 150 g Meel
- 1 bal Bakpoeder
- korrel zout
- citroensap
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels, maak ze schoon en rasp ze fijn. Snijd een deel van de appels in mesquitevormpjes en zet apart. Giet het citroensap over de appels om te voorkomen dat ze bruin worden en roer tot het volledig gemengd is.
Klop in een kom de mascarpone, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout door elkaar. Voeg dan de bloem met bakpoeder toe. Voeg als laatste de geraspte appels toe en meng goed.
Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm en leg de appelschijfjes erop.
Bak de appeltaart met mascarpone ongeveer 45 minuten. Als de tijd voorbij is, laat je de cake nog 10 minuten in de oven staan en haal je hem eruit en bestrooi je hem met suiker als hij is afgekoeld.