ADVERTENTIE
Bron :: dulezidar from Getty Images
Aspergesoep met aardappelen
Recept voor een smakelijke en eenvoudige aspergesoep met aardappelen.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Belangrijkste ingrediënten
- 500 g Asperges
- 2 stukjes Aardappelen
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes teentjes knoflook
Overig
- 1 Lepel olijfolie
- 1 kopje bouillon
- 1 stukjes Zout en gemalen zwarte peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
Bereid en snijd alle ingrediënten. Maak de asperges schoon en snijd ze, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, snijd de ui en knoflook fijn.
2. Stap
Verhit de olijfolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui doorschijnend is.
3. Stap
Voeg de aardappelen en asperges toe, roer alles door elkaar en bak het een paar minuten. Voeg dan de bouillon toe en laat het sudderen tot het half zacht is.
4. Stap
Pureer de soep na het koken tot een gladde massa met een staafmixer. Indien nodig kunt u meer bouillon of water toevoegen als de soep te dik is.
5. Stap
Serveer warm. Garneer de soep met een paar gekookte asperges en stukjes aardappel bovenop. Eet smakelijk!