Bron :: wmaster890 from Getty Images
Aspergesoep met room
Lekkere aspergesoep met room, die je in een uur kunt koken.
Ingrediënten
- 500 g Asperges
- 1 stukjes De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 50 g Boter
- 1 l Groentebouillon
- Zout, versgemalen zwarte peper
- 250 ml Kookroom
- nootmuskaat
Laatste folders
Procedure
Maak de asperges schoon en snijd ze in kleinere stukken. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Denk eraan dat je bij het snijden van de ui niet het wortelgedeelte van de ui snijdt, zodat deze niet in stukken breekt.
Smelt de boter in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze goudbruin zijn.
Voeg de asperges toe en laat even sudderen. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het stoven van de asperges deze soep nog lekkerder maakt.
Giet de bouillon erover, breng op smaak met zout en peper en laat ongeveer 20 minuten koken.
Mix de soep, voeg de room toe, voeg nootmuskaat naar smaak toe en laat het even sudderen.
Garneer de soep voor het opdienen met een stukje gekookte asperge.