ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Hans

Beste Low Country Boil Garnalen Soep

De essentie van dit gerecht zijn eenvoudige ingrediënten en smaken die doen denken aan de zee. Het is traditioneel een gezamenlijke maaltijd in de buitenlucht, bedoeld om aan een picknicktafel te worden verorberd door vrienden en familie, druipend van smaak, zout van de zee en smekend om een koud drankje in de buurt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
9
  • 5 kwarts Van water Toegevoegd aan
  • 1 fles Bier (optioneel) Toegevoegd aan
  • 2 tassen Van krab kook kruiden Toegevoegd aan
  • 2 lepels Van hete saus Toegevoegd aan
  • 4 Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • 2 Citroenen, gehalveerd Toegevoegd aan
  • 2 Ponden Van nieuwe aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 Grote uien, in vieren gesneden Toegevoegd aan
  • 2 Ponden Rookworst, in stukjes van 2 cm gesneden Toegevoegd aan
  • 8 oren Maïs, kruiselings gehalveerd Toegevoegd aan
  • 4 Ponden Ongepelde, grote verse garnalen Toegevoegd aan
  • Old Bay kruiden (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Neem een grote pan en voeg water, bier (voeg bier toe als je een lichte moutsmaak wilt, zo niet, dan gewoon water), krabkookkruiden, hete saus, laurierbladeren en citroenen toe. Onthoud dat de pittigheid afkomstig is van de hete saus en de krabkruiden, dus pas aan naar eigen voorkeur.

2. Stap

Breng het watermengsel op hoog vuur aan de kook. Het trekken van een smaakvolle bouillon is cruciaal; het is wat je aardappelen en maïs een onvergetelijke smaak geeft.

3. Stap

Voeg de aardappelen toe, dek de pan af en laat ongeveer 10 minuten koken. Denk eraan de aardappelen niet te gaar te koken.

4. Stap

Voeg uien en worst toe en laat deze nog 10 minuten koken of tot de aardappelen zacht zijn. Laat de uien niet zomaar in de pan vallen, maar dompel ze langzaam onder om de lagen te behouden die anders kunnen loslaten in de kokende bouillon.

5. Stap

Voeg maïs toe aan deze mix en kook nog 5 minuten.

6. Stap

Voeg garnalen toe. Kook tot ze roze kleuren, meestal binnen 3 tot 5 minuten. Pas op dat je de garnalen niet te gaar kookt, ze kunnen snel veranderen van sappig in rubberachtig.

7. Stap

Giet de kook af. Strooi er wat Old Bay Seasoning overheen, dit is optioneel maar het geeft een extra laagje smaak.

8. Stap

Serveer deze Low Country Boil heet en stomend, met wat gesmolten boter, een paar partjes citroen en een heleboel servetten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten