ADVERTENTIE

Biscuitrol

Biscuitrol is een licht en luchtig dessert dat bestaat uit een dun biscuitdeeg en verschillende vullingen

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 5 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 5 el Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 3 el Olie Toegevoegd aan
  • 5 el Grof meel Toegevoegd aan
  • 1 en Van bakpoeder Toegevoegd aan
  • mollig Poeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

We breken de eieren, scheiden de dooiers van het eiwit en kloppen het eiwit op tot een zachte sneeuw.

2. Stap

Voeg geleidelijk (met lepels) poedersuiker toe aan de sneeuw en blijf kloppen totdat we stevige, glanzende sneeuw krijgen.

3. Stap

Voeg daarna één voor één de dooiers toe in de sneeuw en ook de olie, lepel voor lepel.

4. Stap

Ten slotte kloppen we steeds één lepel bloem kort, die we hebben gemengd en gezeefd met bakpoeder.

5. Stap

Het luchtige deeg wordt uitgesmeerd op een bakplaat bekleed met bakpapier en gebakken in een voorverwarmde oven op 180ºC voor ongeveer 10 minuten. Terwijl de taartbodem bakt, zeven we wat poedersuiker op een schone doek en kantelen we de gebakken bodem (direct na het bakken) op de doek, we trekken voorzichtig het bakpapier eraf en rollen de bodem in de doek en laten hem daar volledig afkoelen.

6. Stap

Later vouwen we de laag uit en vullen deze met de voorbereide vulling en rollen deze weer op als rol.

7. Stap

Ik heb kastanjepuree en abrikozenjam als vulling gebruikt.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten