ADVERTENTIE
Bron :: phbcz from Getty Images
Bloemkoolsoep met ei
Deze smakelijke en voedzame soep is ideaal voor koude winterdagen. Je kunt het ook bereiden als een snelle lunchmaaltijd.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Hoofdingrediënten
- 1 stukjes Middelgrote bloemkool
- 2 stukjes De Ui
- 2 stukjes teentjes knoflook
- 2 l water
- 1 Lepel boter
- 2 stukjes Eieren
- 150 ml kookroom
Kruiden en specerijen
- 1 lepel Zout
- 1⁄2 lepel gemalen zwarte peper
- 1 lepel nootmuskaat
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
45 min.
1. Stap
Maak eerst de bloemkool schoon en verdeel deze in kleinere roosjes.
2. Stap
Snijd de ui en knoflookteentjes fijn.
3. Stap
Smelt de boter in een koekenpan en voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak op medium vuur tot de ui goudbruin begint te worden.
4. Stap
Voeg de bloemkool toe aan de pan en bak deze samen met de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.
5. Stap
Voeg dan water, zout, peper en nootmuskaat toe.
6. Stap
Als het water kookt, verlaag de temperatuur tot een minimum en kook tot het zacht is.
7. Stap
Als de bloemkool zacht is, voeg room en een geklopt ei aan de soep toe. Laat alles nog even samen koken.