ADVERTENTIE

Bosbessenjam

Zelfgemaakte jam van verse bosbessen is een uitstekende manier om seizoensfruit te gebruiken. Dit recept is eenvoudig en snel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 1 kg Bosbessen Toegevoegd aan
  • 500 gram suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Was de bosbessen onder stromend water en laat ze goed uitlekken.

2. Stap

Voeg de bosbessen, suiker en het sap van één citroen toe aan de pan. Laat het op middelhoog vuur sudderen.

3. Stap

Terwijl de blauwe bessen koken, roer ze regelmatig en controleer dat ze niet verbranden.

4. Stap

Wanneer het mengsel dik genoeg is, haal het van het vuur en laat het een beetje afkoelen.

5. Stap

Doe de afgewerkte jam in gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.

6. Stap

Laat de jam volledig afkoelen. Bewaar het vervolgens op een koele en donkere plaats.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten