ADVERTENTIE
Bosbessenjam
Zelfgemaakte jam van verse bosbessen is een uitstekende manier om seizoensfruit te gebruiken. Dit recept is eenvoudig en snel.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
10
- 1 kg Bosbessen
- 500 gram suiker
- 1 stuk citroen
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Was de bosbessen onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
2. Stap
Voeg de bosbessen, suiker en het sap van één citroen toe aan de pan. Laat het op middelhoog vuur sudderen.
3. Stap
Terwijl de blauwe bessen koken, roer ze regelmatig en controleer dat ze niet verbranden.
4. Stap
Wanneer het mengsel dik genoeg is, haal het van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
5. Stap
Doe de afgewerkte jam in gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.
6. Stap
Laat de jam volledig afkoelen. Bewaar het vervolgens op een koele en donkere plaats.