Bron :: tvirbickis from Getty Images
Boterham met pompoen
Deze gezonde pompoensandwich is heerlijk als ontbijttoast of gewoon bij de thee.
Ingrediënten
- 1 kg pompoen
- 500 g Halfgrove bloem
- 1 Lepels Bakpoeder
- 200 g Suiker
- 1 stuk vanillesuiker
- korrel zout
- 3 stuk Eieren
- 100 ml Plantaardige olie
- 150 ml Melk
- 1 Lepel Kaneel
- boter
- grof meel om de vorm te vullen
Laatste folders
Procedure
Was de pompoen, snijd doormidden, verwijder de pitten en snijd in kleinere stukken. Kies kleinere pompoenen, die zijn zoeter en minder vezelig.
Doe de pompoen in een ovenschaal, dek af met folie en bak ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, of tot hij zacht is. De stoom van het bakken maakt de pompoen extra zacht.
Meng ondertussen in een grote kom de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, zout en kaneel.
Laat de gebakken pompoen afkoelen, schil hem en pureer hem.
Voeg de eieren, olie en melk toe aan de pompoenpuree en meng goed. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng opnieuw goed.
Vet de vorm in met boter, bestrooi met grof meel en giet het deeg erin.
Bak ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. De sandwich is gaar als je er met een satéprikker in prikt en hij er droog uitkomt. Open de oven niet tijdens het bakken, want dan kan de sandwich barsten.
Laat de tosti afkoelen, leg hem dan op een rooster en laat hem helemaal afkoelen. Deze pompoensandwich is heerlijk als ontbijttoast of gewoon bij de thee.