Bron :: HLPhoto for Adobe Stock
Bourgondisch braden stoven
Een heerlijk Bourgondisch gebraden met veel wijn. Dit traditionele recept is perfect voor een gezellig diner of voor speciale gelegenheden. Het gebraden wordt zacht en sappig, terwijl de wijn een diepe, robuuste smaak geeft.
Ingrediënten
Braden
- 11⁄2 kg Rundvleesbraden
- 1 Theelepel zout
- 1 Theelepel Zwarte peper
- 2 Eetlepel olie
- 2 gesneden Uien
- 2 gesneden teentjes knoflook
Bourgondische wijnsaus
- 750 ml Bourgognewijn
- 2 Eetlepel tomatenpuree
- 2 Takje Verse tijm
- 2 Bladeren Laurierbladeren
- 1 Theelepel suiker
Laatste folders
Procedure
Verwarm voor het Bourgondische braadstukrecept eerst de oven voor op 175°C. Wrijf het rundvleesbraadstuk in met zout en peper.
Verhit de olie in een grote braadpan en braad het vlees aan alle kanten aan. Zodra het vlees aan alle kanten is aangebraden, haal het uit de pan en zet het opzij.
Braad de gehakte uien en knoflook in dezelfde braadpan tot ze glazig zijn.
Giet de wijn in de braadpan en breng aan de kook. Voeg tomatenpuree, tijm, laurierblaadjes en suiker toe.
Doe het gebraden vlees terug in de braadpan en bedek het met de wijn saus. Deksel op de pan en laat 2-3 uur sudderen in de voorverwarmde oven.
Haal de Bourgondische braad uit de oven en laat het even rusten. Snijd het vervolgens in plakjes en serveer het met de Bourgondische wijnsaus.