ADVERTENTIE

Bron :: HLPhoto for Adobe Stock

Bourgondisch braden stoven

Een heerlijk Bourgondisch gebraden met veel wijn. Dit traditionele recept is perfect voor een gezellig diner of voor speciale gelegenheden. Het gebraden wordt zacht en sappig, terwijl de wijn een diepe, robuuste smaak geeft.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Braden

  • 112 kg Rundvleesbraden Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Zwarte peper Toegevoegd aan
  • 2 Eetlepel olie Toegevoegd aan
  • 2 gesneden Uien Toegevoegd aan
  • 2 gesneden teentjes knoflook Toegevoegd aan

Bourgondische wijnsaus

  • 750 ml Bourgognewijn Toegevoegd aan
  • 2 Eetlepel tomatenpuree Toegevoegd aan
  • 2 Takje Verse tijm Toegevoegd aan
  • 2 Bladeren Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Verwarm voor het Bourgondische braadstukrecept eerst de oven voor op 175°C. Wrijf het rundvleesbraadstuk in met zout en peper.

2. Stap

Verhit de olie in een grote braadpan en braad het vlees aan alle kanten aan. Zodra het vlees aan alle kanten is aangebraden, haal het uit de pan en zet het opzij.

3. Stap

Braad de gehakte uien en knoflook in dezelfde braadpan tot ze glazig zijn.

4. Stap

Giet de wijn in de braadpan en breng aan de kook. Voeg tomatenpuree, tijm, laurierblaadjes en suiker toe.

5. Stap

Doe het gebraden vlees terug in de braadpan en bedek het met de wijn saus. Deksel op de pan en laat 2-3 uur sudderen in de voorverwarmde oven.

6. Stap

Haal de Bourgondische braad uit de oven en laat het even rusten. Snijd het vervolgens in plakjes en serveer het met de Bourgondische wijnsaus.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten