ADVERTENTIE
Bron :: clubfoto from Getty Images Signature
Brood van gist
Dit recept is een eenvoudige manier om thuis knapperig brood van gist te bereiden.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
1
- 500 g gewoon meel
- 1 theelepel Zout
- 2 theelepels suiker
- 7 g Droge gist
- 300 ml water
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
180 min.
1. Stap
Meng in een kom de bloem, zout, suiker en gist.
2. Stap
Voeg geleidelijk water toe en roer het deeg tot het glad en elastisch is.
3. Stap
Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het verdubbeld is in grootte, ongeveer 2 uur.
4. Stap
We kneden het deeg vaak op een bebloemde plank en vormen het tot een brood. We laten het even rijzen.
5. Stap
Plaats het brood in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak het 40 minuten. Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster.