ADVERTENTIE
Cake met pudding en krenten
Ik hou ervan om krenten in taarten te gebruiken, omdat we ze op zichzelf niet zo lekker vinden en we ze niet op kunnen maken tijdens het seizoen. Als je er veel hebt, probeer dan deze bakplaatcake met chocoladepudding. Het deeg is ook interessant omdat het griesmeel bevat.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
10
- 150 g Griesmeel
- 200 ml Melk
- 3 stukjes Eieren
- 30 g Xylitol of eventueel een andere zoetstof
- 25 g Eiwit of zoetstof
- 50 g Gladde speltbloem
- 1 Artikel Bakpoeder
- 1⁄2 pakketten Chocolade pudding
- 200 ml melk
- krenten
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
40 min.
1. Stap
Giet de griesmeel met melk en laat ongeveer 15 minuten staan.
2. Stap
Klop de dooiers op met de zoetstof. Klop de griesmeel met melk. Voeg dan meel met proteïne en bakpoeder. Tot slot roer de geklopte eiwitten. Giet het bereide deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
3. Stap
We koken de pudding in melk en zoeten naar smaak.
4. Stap
Op de top van de weg leggen we hoopjes gekookte pudding en tenslotte aalbessen. We bakken in een oven voorverwarmd tot 180 graden voor ongeveer 20 minuten.