Bron :: elenahramovaphotos from Canva
Champignonsaus met kip
Recept voor Romige champignonsaus met gestoofde kip.
Ingrediënten
- 600 g kipfilet
- 250 g Gedroogde paddenstoelen
- 2 stuk De Ui
- 3 kruidnagel Knoflook
- 3 el Meel
- 1 l Kippenbouillon
- Olie om te roosteren
- Zout en gemalen zwarte peper
- Paprikapoeder om op smaak te brengen
Laatste folders
Procedure
Snijd de kipfilets in kleinere stukken. Bak het vlees in een koekenpan in verhitte olie mooi goudbruin. Kruid het goed.
Week de gedroogde paddenstoelen in kokend water en laat ze ongeveer 30 minuten staan.
Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze fijn. Voeg ze toe aan het vlees en bak alles samen.
Strooi de bloem over het vlees en de ui, roer en laat samen even bakken.
Laat de vooraf bereide champignons uitlekken (maar giet het water niet af!) en voeg ze toe aan het vlees. Stoof alles samen even aan.
Giet tot slot de bouillon en het champignonwater in de pan. Roer alles door elkaar en laat het ongeveer 1 uur zachtjes sudderen. De saus moet geleidelijk indikken.
Serveer de saus met rijst of knoedels.