Bron :: TiSanti from Getty Images
Chocolade balletjes
Met chocolade omhulde chocoladebollen staan voor mij synoniem voor een waar chocoladeparadijs. Ik maak ze nu al een paar jaar, vooral voor feestdagen en vieringen.
Ingrediënten
- 200 gram Pure chocolade
- 100 gram Boter
- 100 gram Bloemsuiker
- 1 stuk ei
- 100 gram Gemalen walnoten
- 2 Lepels Cacao
- 200 gram Melkchocolade voor glazuur
Laatste folders
Procedure
Hak de pure chocolade en de boter fijn en plaats ze in een kom boven een steelpan met water. Hierdoor ontstaat stoom, waardoor de chocolade en boter langzaam smelten tot een glad mengsel. Het is belangrijk dat het water de bodem van de kom met de chocolade niet raakt en dat het ook niet kookt.
Zodra de chocolade en boter gesmolten zijn, voeg je de suiker toe en roer je goed. Roer vervolgens een ei door het mengsel. Als je eieren van boerenkippen gebruikt, smaken de balletjes nog lekkerder.
Voeg dan de gemalen walnoten en cacao toe aan het voorbereide mengsel. Meng goed en laat ongeveer 2 uur afkoelen in de koelkast.
Haal uit de koelkast en gebruik een kleine pollepel om kleine balletjes te vormen en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Smelt tot slot de melkchocolade en rol onze balletjes erin. Laat ze afkoelen.