ADVERTENTIE
Chocolade-bananen CUPCAKES
Hou je van chocolade⁉️ Want dat is het belangrijkste ingrediënt in dit recept!
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
12
Ingrediënten
- 2 Eieren
- 170 g Gladde bloem
- 20 g Poeze
- 10 g Bakpoeder
- 80 g Bruine suiker
- 1 banaan
- 100 ml Melk
- 100 ml Boter
- 100 g Ik gebruikte hete chocolade
Room
- 175 g Warme chocolademelk
- 175 g Geklopte room 33 procent
- 250 g mascarpone
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
We kloppen de eieren met suiker tot schuim. We voegen gesmolten chocolade, olie, melk toe.
2. Stap
Alle droge ingrediënten (meel met bakpoeder, cacao) en voeg dan gewoon de gesneden banaan met de hand toe.
3. Stap
Wij vullen het deeg in een vorm en bakken het op 180 graden, ongeveer 25 minuten. We testen met een spatel, als er deeg op blijft zitten, bakken we verder, als het droog is, is het klaar.
4. Stap
Laat het afkoelen.
5. Stap
Chocolade ganache crème:
6. Stap
We verwarmen de slagroom en smelten er de chocolade in. We laten het afkoelen in de koelkast. Na het stollen, kloppen we het op met mascarpone.
7. Stap
We vullen een banketbakkerszak en verspreiden de room op de afgekoelde cupcakes.
8. Stap
Eet smakelijk 😍