Bron :: corelens from Canva
Chocolade glazuur met boter
Recept voor chocoladebotercrème. Het is perfect voor cake, muffins en andere gebakken goederen, zelfs zelfgemaakte koekjes.
Ingrediënten
- 200 g Bonbons koken
- 125 g Boter
- 3 el Honing
Laatste folders
Procedure
Maak eerst de chocolade fijn in kleine stukjes. Ik raad altijd aan om kookchocolade te gebruiken, omdat die luchtig is als hij gesmolten is en hier het beste werkt.
Doe de boter in een kleine steelpan en laat deze op een laag vuurtje staan tot hij helemaal gesmolten is. Het is belangrijk dat het vuur zacht staat - de boter mag niet verbranden, maar langzaam smelten.
Voeg de verkruimelde chocolade en honing toe. Roer regelmatig om de chocolade gelijkmatig te smelten en te mengen met de boter en honing.
Laat het vuur nu op een laag pitje staan en wacht tot het mengsel helemaal glad is en alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Haal van het vuur en laat afkoelen.
Zodra het glazuur is afgekoeld, kun je het gebruiken als topping of decoratie. De bereiding is snel en gemakkelijk, het glazuur is perfect glad en glanzend.