ADVERTENTIE

Bron :: ires007 from Getty Images

Chocoladetaart in taartvorm

Een romige en zachte chocoladetaart, gebakken in een taartvorm. Deze taart is ideaal voor feestjes of gewoon voor een ontspannen moment na een drukke dag.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Deeg

  • 125 g bruine suiker Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 200 g Donkere chocolade Toegevoegd aan
  • 3 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 100 g Meel Toegevoegd aan

Saus

  • 200 g Donkere chocolade Toegevoegd aan
  • 200 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • witte chocolade Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Bereid en beboter een taartvorm. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Stap

Smelt de boter en suiker in een kleine pan, voeg de chocolade toe en laat afkoelen.

3. Stap

Voeg eieren en meel toe aan het chocolademengsel, meng goed en giet in de vorm.

4. Stap

Doe de taart in de oven en bak 20-25 minuten.

5. Stap

Terwijl de taart aan het bakken is, bereid je de glazuur. Smelt de donkere chocolade, voeg room toe en roer tot het glad is.

6. Stap

Giet de glazuur over de warme cake en laat het stollen. Smelt dan de witte chocolade en giet deze over de cake.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

858 recepten

Havervlokken

29 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten