Courgette Lasagne
Het courgetteseizoen is in volle gang en deze uitstekende courgette lasagne met vleesbolognese saus en bechamelsaus zijn perfect om de courgette uit onze tuinen goed te benutten.
Ingrediënten
- 3 courgette
- 2 el boter
- 1 el gewoon meel
- 200 ml melk
- 1 De Ui
- 2 wortelen
- 500 g gehakt
- 4 Dennen
- 2 laurierblad
- 1 knoflook
- 190 g tomatenpuree
- 1 l groentebouillon of bouillon
- 1 mozzarella
- zout
- gemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
We wassen de courgettes en snijden ze met een dunschiller in lange plakken.
We smelten de boter in de pan, voegen de bloem toe en wanneer ze gecombineerd zijn en het mengsel dik wordt, voegen we geleidelijk de melk toe totdat er een gladde saus ontstaat.
We kruiden de saus, voegen zout toe en zetten het opzij.
Bak de ui glazig in hete olie in de pan.
We voegen de in blokjes gesneden of geraspte wortel en het gehakt toe en bakken het tot het vlees gaar is.
Aan de pan voegen we tomatenpuree toe en overgieten we met een deel van de bouillon.
We voegen bosbessen en laurierblad toe en laten het koken, beetje bij beetje voegen we de bouillon toe tot het allemaal op is.
Als de saus is gereduceerd, verwijderen we de bosbessen en het laurierblad, zouten we, kruiden we en voegen we geperste knoflook toe.
In de ovenschaal leggen we een deel van de courgetteplakjes, die we eerst insmeren met béchamelsaus en dan met een andere saus met vlees en bedekken met een andere laag courgette. We gaan zo door tot we geen sauzen en courgette meer hebben.
Leg bovenop stukjes mozzarella en bak in een voorverwarmde oven op 180°C ongeveer 30 minuten (tot de mozzarella gratineert).