Bron :: cheche22 from Getty Images
Courgette risotto met kip
Heerlijk, gezond en voedzaam risotto dat je een frisse zomerse smaak geeft. Ideaal voor lunch of avondeten.
Ingrediënten
Belangrijkste ingrediënten
- 200 g Kippenvlees
- 1 stukjes courgette
- 200 g Rijst Arborio
- 1 stukjes De Ui
- 2 kruidnagel knoflook
- 1 l Kippenbouillon
- 2 el olijfolie
- 1 el boter
Kruiden
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel Zwarte peper
- 1 theelepel Tijm
Laatste folders
Procedure
We snijden de kip in kleinere stukjes en bakken deze in een pan met een beetje olijfolie. We halen het vlees uit de pan en zetten het opzij.
Voeg in dezelfde pan de resterende olie en boter toe. Voeg gesneden ui en knoflook toe en fruit deze. Voeg de rijst toe en roer tot de rijst doorschijnend is.
We verlagen de temperatuur en voegen een klein deel van de bouillon toe. We roeren totdat de bouillon in de rijst is geabsorbeerd. We herhalen dit proces totdat alle bouillon in de rijst is opgenomen.
Tijdens het toevoegen van de bouillon voegen we ook de gesneden courgette toe. We roeren tot de courgette zacht is.
Wanneer de rijst zacht is en alle bouillon is opgenomen, voegen we het kippenvlees terug toe aan de pan en roeren we het door elkaar. We kruiden met zout, kruiden en tijm.