ADVERTENTIE
Courgette taart met chocolade
Je zou niet zeggen dat er courgette in het deeg is gebruikt. Dankzij de courgette is de taart heerlijk zacht, fijn en sappig. De smaak doet denken aan een klassieke peperkoek, misschien juist vanwege de kaneel die aan het deeg wordt toegevoegd.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
16
- 380 g courgette
- 180 g bloemsuiker
- 2 stukjes ei
- 300 ml olie
- 250 g halfgrove bloem
- 1 bakpoeder
- 1 vanillesuiker
- 2 el cacao
- 1 el Kaneel
- 2 el gemalen noten
- 3 el jam
- 100 g chocolade koken
- 2 el melk
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
50 min.
1. Stap
Schil de courgette en rasp het fijn.
2. Stap
In de kom mengen we de bloem, poedersuiker en vanille, bakpoeder, kaneel en cacao.
3. Stap
We voegen geraspte courgette, olie en eieren toe.
4. Stap
Meng alles goed door elkaar en giet het op een bakplaat die van tevoren met bakpapier is bekleed.
5. Stap
We bakken de taart op ongeveer 180°C gedurende 30-40 minuten, afhankelijk van de oven.
6. Stap
Na het afkoelen, besmeren we de taart met jam (abrikoos of eventueel kers) en overgieten we het met gesmolten chocolade gemengd met een beetje melk.