Bron :: SomchaiChoosiri from Getty Images
Courgettecake zonder meel
Dit recept is geweldig voor liefhebbers van zoete taarten die op zoek zijn naar een gezonder alternatief.
Ingrediënten
- 200 g Donkere chocolade
- 3 stukjes ei
- 2 el cacao
- 120 g suiker
- 1 stukjes courgette
- 100 g amandelmeel
- 1 Artikel Bakpoeder
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid een bakvorm voor, die je bekleedt met bakpapier.
Snijd de chocolade in kleine stukjes en smelt het in een waterbad. Laat het dan afkoelen.
Klop de eieren op met de suiker tot een schuim. Voeg dan de cacao, het amandelmeel en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar.
Rasp de courgette fijn en voeg het toe aan het deeg samen met de afgekoelde chocolade. Roer alles goed door elkaar.
Giet het deeg in de voorbereide vorm en bak het ongeveer 45 minuten in de oven.
Laat de taart volledig afkoelen voor het serveren. Je kunt het bestrooien met poedersuiker of met fruit serveren.