Bron :: Freepik
Croissant met ham en kaas
Deze Croissant met ham en kaas is een veelzijdig gerecht dat perfect is voor het ontbijt of een ontspannen brunch.
Ingrediënten
- 4 Grote verse croissants
- 8 plakken Ham van goede kwaliteit
- 16 plakken Kaas (Zwitserse, Gruyère of oude Cheddar)
- Dijonmosterd (optioneel)
- Bechamelsaus (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Verwarm je oven voor op 190°C. Dat is nodig om de perfecte gesmolten kaas en opgewarmde ham te krijgen. Geloof me, het opwarmen van de croissant maakt het verschil en maakt dit gerecht van goed naar geweldig.
Snijd je croissants doormidden, maar niet helemaal - laat een scharnier over aan één kant. Deze techniek zorgt ervoor dat de kaas en ham er niet uitvallen tijdens het bakken.
Smeer een dun laagje Dijonmosterd op de binnenkant van elke croissant als je die wilt gebruiken. De mosterd geeft een subtiele kick die de algehele smaak uitstekend doet uitkomen.
Leg twee plakjes ham op elke helft van de croissants. Zorg ervoor dat je de ham vouwt in plaats van plat neerlegt. Dat is een klein trucje dat ik ontdekte en dat volume toevoegt en voor een lekkere bite zorgt.
Beleg de ham met vier plakjes kaas per croissant. Eerlijk gezegd kan ik nooit genoeg krijgen van de smeltende kaas die zich uitstrekt als ik in het warme croissantje bijt. Overlap de plakjes indien nodig.
Als je wilt, giet je een lepel bechamelsaus over de kaas voor extra romigheid. Het is een heerlijke optionele stap die de croissant extra lekker maakt.
Breng op smaak met een beetje zout en peper. Sluit de croissant dan voorzichtig.
Leg de voorgesneden croissants op een bakplaat en bak ze 5-10 minuten of tot de kaas gesmolten en pruttelend is. Houd de croissants de laatste paar minuten goed in de gaten om te voorkomen dat ze te bruin worden.
Geniet van je huisgemaakte, smakelijke Ham en Kaas Croissants als een perfect begin van je dag of een troostende brunchoptie. Eén hapje en je wordt herinnerd aan een schilderachtige Parijse bakkerij in het comfort van je eigen keuken. Smakelijk!