ADVERTENTIE

Bron :: FB: Varenie je radosť

De beste eigeel reepjes

Traditioneel recept voor eigeelreepjes, geschikt voor elke gelegenheid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Gereedschappen

  • 250 g boter Toegevoegd aan
  • 200 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 250 g walnoten Toegevoegd aan
  • 150 g halfgrove bloem Toegevoegd aan
  • 3 lepels Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 6 stukjes eiwitten Toegevoegd aan

Eierdooier glazuur:

  • 6 stukjes Eidooiers Toegevoegd aan
  • 250 g bloemsuiker Toegevoegd aan

Voor decoratie:

  • chocolade koken Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We slaan de boter op met poedersuiker tot schuim.

2. Stap

Voeg geleidelijk meel, noten en bakpoeder toe.

3. Stap

Klop het eiwit tot stijve pieken en spatel het voorzichtig door het deeg.

4. Stap

We storten het deeg vaak op een bakplaat die is ingevet met boter en bestrooid met bloem.

5. Stap

Bak het brood ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

6. Stap

We mengen de eidooiers met poedersuiker tot een gladde massa.

7. Stap

We halen vaak uit de oven en gieten er nog steeds hete eidooier glazuur over.

8. Stap

Na het afkoelen gieten we chocolade over de eigeelrepen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten