ADVERTENTIE
Bron :: FB: Varenie je radosť
De beste eigeel reepjes
Traditioneel recept voor eigeelreepjes, geschikt voor elke gelegenheid.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
12
Gereedschappen
- 250 g boter
- 200 g bloemsuiker
- 250 g walnoten
- 150 g halfgrove bloem
- 3 lepels Bakpoeder
- 6 stukjes eiwitten
Eierdooier glazuur:
- 6 stukjes Eidooiers
- 250 g bloemsuiker
Voor decoratie:
- chocolade koken
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
We slaan de boter op met poedersuiker tot schuim.
2. Stap
Voeg geleidelijk meel, noten en bakpoeder toe.
3. Stap
Klop het eiwit tot stijve pieken en spatel het voorzichtig door het deeg.
4. Stap
We storten het deeg vaak op een bakplaat die is ingevet met boter en bestrooid met bloem.
5. Stap
Bak het brood ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
6. Stap
We mengen de eidooiers met poedersuiker tot een gladde massa.
7. Stap
We halen vaak uit de oven en gieten er nog steeds hete eidooier glazuur over.
8. Stap
Na het afkoelen gieten we chocolade over de eigeelrepen.