ADVERTENTIE

Bron :: rimmabondarenko from Canva

De beste kerstpunch

Recept voor de beste kerstpunch die ik elk jaar kook.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 1 fles Rode wijn Toegevoegd aan
  • 1 Kop Sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • 200 ml brandy Toegevoegd aan
  • 100 g Bruine suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk oranje Toegevoegd aan
  • 1 stuk citroen Toegevoegd aan
  • 2 stuk Kaneel Toegevoegd aan
  • 5 stuk Kruidnagels Toegevoegd aan
  • Een stukje nootmuskaat Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Giet eerst een fles rode wijn in een grote pan. Voeg sinaasappelsap toe aan de pan en kook op middelhoog vuur.

2. Stap

Als je van zoete drankjes houdt, voeg dan meer sap toe. Giet er brandewijn bij en strooi er bruine suiker over. Ik gebruik liever brandy voor dit recept omdat het een unieke diepe smaak en aroma aan de punch toevoegt.

3. Stap

Voeg de stukjes sinaasappel en citroen toe aan de pan. Het is belangrijk om ook de schil toe te voegen, want die geeft de punch de nodige bitterheid die de zoetheid perfect in evenwicht brengt. Voeg de kaneel, kruidnagel en nootmuskaat toe. Wees niet bang om met veel specerijen te experimenteren, maar vergeet niet dat nootmuskaat vrij sterk is, dus een klein beetje is voldoende.

4. Stap

Laat de punch ongeveer 15 - 20 minuten op een laag vuurtje koken. Het is belangrijk om het langzaam te laten koken zodat alle smaken en aroma's zich mooi mengen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten