ADVERTENTIE
Bron :: Dar1930 from Getty Images
Dille soep
Dille soep wordt gekenmerkt door zijn karakteristieke dille smaak en geur. Voeg gewoon een paar basis ingrediënten toe en je hebt een geweldige soep.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 stukjes De Ui
- 2 kruidnagel knoflook
- 1 stukjes aardappel
- 50 g boter
- 2 el gewoon meel
- 2 el dille
- 2 l water
- 200 ml kookroom
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
45 min.
1. Stap
Bereid alle ingrediënten voor. Schil en snijd de ui en aardappelen in kleine stukjes. Pel en pers de knoflook.
2. Stap
Bak de ui, aardappelen en knoflook in gesmolten boter in een pan. Voeg dan de bloem en dille toe. Giet water in het mengsel en laat het koken.
3. Stap
Als de ingrediënten zacht zijn geworden, zet dan wat aardappelen opzij, mix de soep met een staafmixer. Voeg daarna kookroom toe, roer en laat het even sudderen.
4. Stap
Breng de soep tot slot op smaak met zout en kruiden naar smaak en bestrooi met gehakte dille.