ADVERTENTIE
Éclairs met karamelsaus en hazelnootpraliné

Éclairs met karamelsaus en hazelnootpraliné

Perfection 😍

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
15

Ingrediënten

  • 160 g Glad meel Toegevoegd aan
  • 120 g water Toegevoegd aan
  • 120 g Melk Toegevoegd aan
  • 100 g Boter Toegevoegd aan
  • Knijpen Je moet Toegevoegd aan
  • 20 g Suiker Toegevoegd aan
  • 220 g Eieren ongeveer vier stuks M Toegevoegd aan

Lichte karamelsaus

  • 200 g Suiker Toegevoegd aan
  • 500 ml 40 procent kloppen room Toegevoegd aan

Hazelnoot praline

  • 250 g Hazelnoot Toegevoegd aan
  • 250 g Kristalsuiker Toegevoegd aan

Chocolade op de top

  • 100 g Van Callebaut karamelchocolade of melkchocolade Toegevoegd aan
  • 50 ml Slagroom Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Hazelnootpralines: Giet de hazelnoten op bakpapier en doe ze in een voorverwarmde oven op 160° - 15 minuten. Nog warm, verwijderen we de schil met een doek. Het lukte me gedeeltelijk, maar dat doet niets af aan de smaak.

2. Stap

We karameliseren suiker en voegen noten toe aan de hete, we mengen. We zetten het uit en strooien het terug, op bakpapier. We laten het afkoelen. De afgekoelde strooien we in een hakmolen en mixen we tot een gladde pasta. Door het mengen wordt het warmer dus de pasta wordt vloeibaarder, gladder. 🌰🌰🌰

3. Stap

Verplaats de praline naar een glas en bewaar deze in de koelkast.

4. Stap

Éclairs:

5. Stap

Doe water, melk, boter, suiker, een snufje zout in een pan. Breng aan de kook en voeg de bloem toe, roer tot een compact deeg en kook ongeveer 12 minuten. Breng het deeg over in een kom waarin we zullen roeren met eieren en laten afkoelen. Voeg geleidelijk aan eieren toe aan het afgekoelde deeg en mix. Breng het deeg over in een spuitzak. Spuit op een bakplaat bekleed met bakpapier, lijnen (ongeveer 2 cm dik en 10 cm lang). Er zouden er ongeveer 15 moeten zijn (afhankelijk van de dikte en lengte die we spuiten, ik had er meer). Bestrooi met poedersuiker. Laat ze nog 30 minuten rusten en bak op 180 ° 30-40 minuten, tot ze goudbruin zijn.

6. Stap

Karamelcrème: suiker laten we karamelliseren, voeg 200 ml room toe. Laat het koken tot de karamel en room goed gemengd zijn. Laat het volledig afkoelen.

7. Stap

Na afkoeling roeren we met de rest van de slagroom (300 ml) tot een gladde crème.

8. Stap

Laat de éclairs afkoelen. We doen de karamelcrème en de hazelnotenpraline in zakjes en vullen ze met een dunne punt. Eerst een beetje praline en dan de karamelcrème.

9. Stap

We smelten de chocolade met de slagroom en dompelen elke éclairs erin.

10. Stap

We versieren het met de resterende room of met hazelnoten.

11. Stap

Eet smakelijk 🤎🌰

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten