Éclairs met karamelsaus en hazelnootpraliné
Perfection 😍
Ingrediënten
Ingrediënten
- 160 g Glad meel
- 120 g water
- 120 g Melk
- 100 g Boter
- Knijpen Je moet
- 20 g Suiker
- 220 g Eieren ongeveer vier stuks M
Lichte karamelsaus
- 200 g Suiker
- 500 ml 40 procent kloppen room
Hazelnoot praline
- 250 g Hazelnoot
- 250 g Kristalsuiker
Chocolade op de top
- 100 g Van Callebaut karamelchocolade of melkchocolade
- 50 ml Slagroom
Laatste folders
Procedure
Hazelnootpralines: Giet de hazelnoten op bakpapier en doe ze in een voorverwarmde oven op 160° - 15 minuten. Nog warm, verwijderen we de schil met een doek. Het lukte me gedeeltelijk, maar dat doet niets af aan de smaak.
We karameliseren suiker en voegen noten toe aan de hete, we mengen. We zetten het uit en strooien het terug, op bakpapier. We laten het afkoelen. De afgekoelde strooien we in een hakmolen en mixen we tot een gladde pasta. Door het mengen wordt het warmer dus de pasta wordt vloeibaarder, gladder. 🌰🌰🌰
Verplaats de praline naar een glas en bewaar deze in de koelkast.
Éclairs:
Doe water, melk, boter, suiker, een snufje zout in een pan. Breng aan de kook en voeg de bloem toe, roer tot een compact deeg en kook ongeveer 12 minuten. Breng het deeg over in een kom waarin we zullen roeren met eieren en laten afkoelen. Voeg geleidelijk aan eieren toe aan het afgekoelde deeg en mix. Breng het deeg over in een spuitzak. Spuit op een bakplaat bekleed met bakpapier, lijnen (ongeveer 2 cm dik en 10 cm lang). Er zouden er ongeveer 15 moeten zijn (afhankelijk van de dikte en lengte die we spuiten, ik had er meer). Bestrooi met poedersuiker. Laat ze nog 30 minuten rusten en bak op 180 ° 30-40 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Karamelcrème: suiker laten we karamelliseren, voeg 200 ml room toe. Laat het koken tot de karamel en room goed gemengd zijn. Laat het volledig afkoelen.
Na afkoeling roeren we met de rest van de slagroom (300 ml) tot een gladde crème.
Laat de éclairs afkoelen. We doen de karamelcrème en de hazelnotenpraline in zakjes en vullen ze met een dunne punt. Eerst een beetje praline en dan de karamelcrème.
We smelten de chocolade met de slagroom en dompelen elke éclairs erin.
We versieren het met de resterende room of met hazelnoten.
Eet smakelijk 🤎🌰