ADVERTENTIE
Bron :: Promor from Getty Images
Eend met sinaasappelen
Traditioneel smakelijk gerecht met een fijne sinaasappelsmaak.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Eend
- 1 stuk Eend
- 4 Lepels reuzel
- 2 lepels Zout
Marinade
- 2 stukjes oranje
- 100 ml sinaasappelsap
- 2 Lepels Honing
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
210 min.
1. Stap
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de eend en droog het af met keukenpapier.
2. Stap
Wrijf de eend in met zout en reuzel, zorg ervoor dat het reuzel gelijkmatig is verdeeld.
3. Stap
Leg de eend op het rooster boven de braadslee en bak 30 minuten.
4. Stap
Bereid de marinade door sinaasappelsap, honing en sinaasappelsegmenten te mengen.
5. Stap
Na 30 minuten bakken, bestrijk de eend met marinade en bak nog een anderhalf uur, waarbij je elke 15 minuten de eend met marinade bestrijkt.
6. Stap
De eend is klaar als de huid goudbruin is en het vlees licht knapperig is. Serveer met aardappelpuree en sinaasappelschijfjes.