ADVERTENTIE
Eendenpaté
Lekkere zelfgemaakte paté
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 De Ui
- 100 g Boter
- 50 g Engelse spek
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 Lepel Gedroogde paddenstoelen
- 500 g Van eendenlever kun je ook kip
- 150 ml Droge rode wijn
- Vers Of gedroogde tijm
- Versgemalen zwarte peper
- zout Naar smaak
- k Indienen
- 3 stokbrood
- vers bramen
- Zwarte bessenjam
- Bramencrunch
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
Snijd de bacon en de ui fijn, bak ze goudbruin in boter, haal ze uit de pan en laat het vet in de pan om in te bakken. Leg de fijngehakte gedroogde paddestoelen en knoflook ongeveer een minuut in de pan en bak de kippenlevers snel bruin en giet er wijn over. Als het bijna allemaal is verdampt, voeg dan een deel van de bacon en ui terug in de pan (bewaar een deel voor de garnering), haal van het vuur en pureer tot glad. Serveer op een geroosterd stokbrood, smeer de paté erover en voeg een beetje jam en bloedworst toe en bestrooi met geroosterde bacon en ui die je aan de kant hebt gehouden. (Wees niet bang voor de combinatie van de smaken van jam en paté. Het past perfect. Eet smakelijk