Eiwitrol
Een eiwit, of beter gezegd een gerolde pavlova, zal zeker in de smaak vallen bij je smaakpapillen :)
Ingrediënten
- 6 stuk eiwitten
- 430 g suiker
- 1 eetlepel Gouden kolf (poeder)
- 1 el wijnazijn
- 65 g amandelschijfjes
- 250 g mascarpone
- 250 ml slagroom
- 250 g Aardbei
- Bosbessen ter decoratie
Laatste folders
Procedure
We beginnen met het kloppen van het eiwit op lagere snelheden en voegen geleidelijk na ongeveer 2 minuten kloppen lepel voor lepel 330 g suiker toe en kloppen tot een dik en glanzend consistentie ongeveer 10 minuten. Voeg aan het einde wijnazijn en goudklas toe.
Breng aan op een bakplaat bekleed met bakpapier van standaard grootte en bestrooi met amandelschilfers. Bak ongeveer 12 minuten op 180 graden en verlaag vervolgens naar 160 graden en bak nog 20 minuten. Na het bakken, draai het om, verwijder het bakpapier en rol het op. Laat het afkoelen.
Ondertussen bereiden we de crème voor: we kloppen de room en mascarpone apart - we mengen ze (ik voeg geen zoetstof toe, aangezien het deeg zoet genoeg is en de crème de zoetheid mooi neutraliseert). We smeren de crème voor ¾ op de taartbodem.
We slaan aardbeien en aardbeienbrij op, die we bereiden door de aardbeien ongeveer 20 minuten te koken met de resterende suiker. We rollen het op en laten het minstens een uur in de koelkast hard worden.