ADVERTENTIE

Eiwitrol

Een eiwit, of beter gezegd een gerolde pavlova, zal zeker in de smaak vallen bij je smaakpapillen :)

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
16
  • 6 stuk eiwitten Toegevoegd aan
  • 430 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Gouden kolf (poeder) Toegevoegd aan
  • 1 el wijnazijn Toegevoegd aan
  • 65 g amandelschijfjes Toegevoegd aan
  • 250 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 250 ml slagroom Toegevoegd aan
  • 250 g Aardbei Toegevoegd aan
  • Bosbessen ter decoratie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

We beginnen met het kloppen van het eiwit op lagere snelheden en voegen geleidelijk na ongeveer 2 minuten kloppen lepel voor lepel 330 g suiker toe en kloppen tot een dik en glanzend consistentie ongeveer 10 minuten. Voeg aan het einde wijnazijn en goudklas toe.

2. Stap

Breng aan op een bakplaat bekleed met bakpapier van standaard grootte en bestrooi met amandelschilfers. Bak ongeveer 12 minuten op 180 graden en verlaag vervolgens naar 160 graden en bak nog 20 minuten. Na het bakken, draai het om, verwijder het bakpapier en rol het op. Laat het afkoelen.

3. Stap

Ondertussen bereiden we de crème voor: we kloppen de room en mascarpone apart - we mengen ze (ik voeg geen zoetstof toe, aangezien het deeg zoet genoeg is en de crème de zoetheid mooi neutraliseert). We smeren de crème voor ¾ op de taartbodem.

4. Stap

We slaan aardbeien en aardbeienbrij op, die we bereiden door de aardbeien ongeveer 20 minuten te koken met de resterende suiker. We rollen het op en laten het minstens een uur in de koelkast hard worden.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten