ADVERTENTIE
Bron :: alpaksoy from Getty Images
Elderberry jam
Maak je eigen huisgemaakte vlierbessenjam die fantastisch smaakt.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
10
- 30 stukjes Vlierbloesem
- 1 kg suiker
- 2 l water
- 2 stukjes citroen
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
Snijd in de eerste fase de basilicum bloemen van de stelen en maak ze grondig schoon.
2. Stap
Bereid een grote pan voor waarin je vlierbloesem, suiker, water en in plakjes gesneden citroenen doet.
3. Stap
Laat het mengsel minstens 24 uur onder de deksel weken.
4. Stap
Zeef de mix de volgende dag door een fijn gaas of gaas. Verwijder de vlierbloesems en citroenen.
5. Stap
Doe het mengsel weer in de pan en kook tot het de consistentie van jam heeft. Roer regelmatig tijdens het koken.
6. Stap
Vul de gesteriliseerde potten nog terwijl de jam heet is. Sluit de potten en laat ze afkoelen.
7. Stap
Bewaar op een donkere plek