ADVERTENTIE

Bron :: alpaksoy from Getty Images

Elderberry jam

Maak je eigen huisgemaakte vlierbessenjam die fantastisch smaakt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 30 stukjes Vlierbloesem Toegevoegd aan
  • 1 kg suiker Toegevoegd aan
  • 2 l water Toegevoegd aan
  • 2 stukjes citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Snijd in de eerste fase de basilicum bloemen van de stelen en maak ze grondig schoon.

2. Stap

Bereid een grote pan voor waarin je vlierbloesem, suiker, water en in plakjes gesneden citroenen doet.

3. Stap

Laat het mengsel minstens 24 uur onder de deksel weken.

4. Stap

Zeef de mix de volgende dag door een fijn gaas of gaas. Verwijder de vlierbloesems en citroenen.

5. Stap

Doe het mengsel weer in de pan en kook tot het de consistentie van jam heeft. Roer regelmatig tijdens het koken.

6. Stap

Vul de gesteriliseerde potten nog terwijl de jam heet is. Sluit de potten en laat ze afkoelen.

7. Stap

Bewaar op een donkere plek

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten