Bron :: belkolev for Freepik
Fazant Recept met Aardappelpuree
Een traditioneel herfstgerecht, de fazant, wordt in dit recept eenvoudig maar toch elegant bereid. De vogel wordt gevuld met verse kruiden en specerijen en in de oven geroosterd tot hij mals en sappig is.
Ingrediënten
Voor de fazant
- 1 Stuk Fazant
- 1 lepel olijfolie
- 1 Knijpen zout
- 1 Knijpen Peper
- 2 Takje Rozemarijn
- 2 Takje Tijm
- 3 Knoflookteentjes knoflook
Voor de bijgerecht
- 500 g Aardappelen
- 200 g Groente naar keuze
- 1 lepel boter
Laatste folders
Procedure
Voor het fazantrecept, verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de fazant vanbinnen en vanbuiten met zout en peper.
Vul de fazant met de takjes rozemarijn en tijm en de knoflook en bind hem samen.
Verhit de olijfolie in een pan en braad de fazant aan alle kanten aan tot hij lichtbruin is.
Leg de fazant in een braadpan en bak hem in de oven gedurende ongeveer 60 minuten, of tot hij gaar is.
Terwijl de fazant kookt, kook je de aardappelen in een pot met gezouten water. Als de aardappelen gaar zijn, pureer je ze met de boter tot een puree.
Stoof de groenten in een aparte pot tot ze gaar zijn.
Dien de fazant op met de aardappelpuree en de groenten. Eet smakelijk! Een heel speciaal maaltijd voor het feest!