Bron :: Basilios1 for Getty images
Florentijnse koekjes Amandelkoekjes
Dit traditionele Italiaanse koekje is favoriet bij mijn familie en vrienden en ik bak deze heerlijke traktaties elk jaar met Kerstmis. De perfecte mix van knapperige amandelen, zoete karamel en pure chocolade maakt deze koekjes onweerstaanbaar!
Ingrediënten
- 50 Gram boter
- 3 Eetlepel suiker
- 3 Eetlepel Honing
- 150 Gram Gepelde amandelen, grof gehakt
- 1 Eetlepel Meel
- Geraspte schil van een onbehandelde citroen
- 150 Gram Zwarte chocolade
Laatste folders
Procedure
Om originele Florentijnse koekjes te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 180°C en bekleed je twee bakplaten met bakpapier.
Smelt de boter, suiker en honing in een pannetje. Roer constant om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt. Uit ervaring weten we dat de suiker snel karamelliseert en erg heet wordt, dus wees voorzichtig als je ermee omgaat!
Zodra het mengsel gesmolten is, voeg je de gehakte amandelen, bloem en geraspte citroenschil toe. Roer goed tot alles goed gecombineerd is.
Leg met een theelepel kleine hoopjes deeg op het bakpapier. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte laat tussen de hoopjes, want ze zullen zich verspreiden tijdens het bakken.
Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Ze kunnen heel snel verbranden, dus houd ze in de gaten!
Terwijl de Florentijnse koekjes afkoelen, smelt u de chocolade in een bain-marie. Doop de onderkant van de afgekoelde koekjes in de gesmolten chocolade en leg ze op een rooster tot de chocolade is uitgehard.