Frambozen-koekjestaart zonder bakken
Een tip voor een uitstekende zomerkoek
Ingrediënten
- 500 g boterkoekjes
- 250 g Koekjes half gedoopt in chocolade
- 3 stukjes zure room
- 2 el bloemsuiker
- 450 g frambozen
- 2 stukjes Parijse slagroom
- Frambozen voor decoratie
Laatste folders
Procedure
We breken de koekjes met de hand in stukjes in een grotere kom. In een aparte kom mengen we room met poedersuiker en gieten het dan over de gebroken koekjes.
Alles goed roeren met een garde of lepel. Het is belangrijk dat de room overal tussen de koekjes komt.
We verdelen de helft van deze massa gelijkmatig over de bodem van de bakplaat (30x20) en maken deze een beetje glad. Hierop verspreiden we de andere helft van de koekjesmassa. Of we mengen simpelweg de rozijnen door de koekjes.
Volgens de instructies bereiden we de slagroom, smeren op de taart en versieren met frambozen. We zetten de afgewerkte taart in de koelkast voor een paar uur (bij voorkeur overnacht) zodat de koekjes zacht worden. De volgende dag kunt u genieten van een echt uitstekende verfrissende taart.