ADVERTENTIE
Bron :: bm4221 from Getty Images
Ganzenlever in rode wijn met appel
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 500 g Ganzenlever
- 750 ml Rode wijn
- 2 stuk Appel
- 1 stuk De Ui
- 3 Lepels boter
- 2 Lepel Solamyl
- zout
- Peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Smelt de boter in een pan en rooster de ganzeneieren aan beide zijden op een middelhoog vuur. Haal vervolgens de levers uit de pan en zet ze opzij.
2. Stap
Verminder de vlam, voeg de in plakjes gesneden ui toe aan de pan en bak deze goudbruin.
3. Stap
Voeg de gesneden appels toe aan de pan en bak ze aan beide kanten.
4. Stap
Voeg rode wijn toe en kook totdat de hoeveelheid wijn is gehalveerd.
5. Stap
We voegen de ganzenvoeren terug in de pan en laten alles samen sudderen gedurende 10 minuten.
6. Stap
Meng de aardappelzetmeel in water en roer het door de pan. Roer alles door elkaar en kook nog 5 minuten tot de saus dikker wordt.
7. Stap
Breng alles op smaak met zout en peper voordat je het serveert.