Bron :: zia_shusha from Getty Images
Gebakken gehakt met aardappelpuree
Gebakken gehakt met aardappelpuree is een smakelijke en vleesrijke traktatie die je zal bevallen. Het is ideaal voor het avondeten voor het hele gezin.
Ingrediënten
Gehakt
- 500 g gehakt
- 1 stuk Groot ei
- 1 stuk De Ui
- 2 kruidnagel knoflook
- 1 Artikel zout
- 1⁄2 Artikel gemalen zwarte peper
Aardappelpuree
- 1 kg Aardappelen
- 1⁄2 stuk De Ui
- 1⁄2 Artikel zout
- 50 g boter
- 100 ml Vleesbouillon
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng in een kom gehakt, geklopte eieren, geraspte ui, geperste knoflook, zout en peper samen tot er een uniforme mix ontstaat.
Verspreid het mengsel in een vierkante bakvorm en bak in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Verpletter de aardappelen dan tot puree, voeg boter toe en fijngehakte ui.
Smeer de aardappelpuree op het gebakken vlees in de ovenschaal en bak alles samen nog 20 minuten. Tijdens het bakken kunnen we wat vleesbouillon aan de bovenkant toevoegen voor een beter resultaat.
Laat het bereide eten een beetje afkoelen voordat het wordt geserveerd.