ADVERTENTIE
Bron :: Timolina from Canva
Gebakken gehaktballen
Lekkere en sappige gebakken gehaktballen in tomatensaus, die geweldig zijn als hoofdgerecht of als bijgerecht bij elke maaltijd.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Vleesballetjes
- 500 g gehakt
- 1 stuk grote ui
- 4 stuk teentjes knoflook
- 1 stuk ei
- 100 g paneermeel
- 1 Artikel zout
- 1 Artikel gemalen zwarte peper
Saus
- 400 g Passievrucht tomaten
- 1 stuk De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 Artikel oregano
- 1 Artikel basilicum
- 1 Artikel Rode paprika
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Stap
Snij de ui en knoflook fijn en meng met het gehakt, ei, paneermeel, zout en kruiden.
3. Stap
Meng het mengsel goed en maak kleine balletjes.
4. Stap
Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15-20 minuten of totdat ze gaar zijn.
5. Stap
Terwijl de balletjes in de oven zijn, maak je de saus klaar. Bak de ui en knoflook in een pan, voeg gepureerde tomaten en kruiden toe. Laat het 15 minuten koken.
6. Stap
Voeg de gehaktballetjes uit de oven toe aan de saus en laat nog 10 minuten sudderen. Serveer heet.