Bron :: zi3000 from Getty Images Pro
Gebakken gevulde paprika's met ham en kaas
Eenvoudig gebakken gevulde paprika's met ham en kaas die je als avondeten kunt klaarmaken.
Ingrediënten
- 7 stuk Grote paprika's
- 400 g Hammen
- 400 g Kaas
- Zout en peper naar smaak
- olijfolie
- 3 kruidnagel Knoflook
- 300 g Rijst
Laatste folders
Procedure
Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maar ik raad aan om het korter te koken.
Was ondertussen de paprika's, scheid de bovenkant met de steel en verwijder het klokhuis. Laat een gat in de paprika dat groot genoeg is om hem gemakkelijk te kunnen vullen.
Snijd de ham en kaas in kleine stukjes. Meng vervolgens in een kom de ham, kaas, gekookte rijst, geperste knoflook, zout en peper. Dit mengsel zorgt ervoor dat de paprika's een sterkere smaak krijgen tijdens het roosteren.
Vul vervolgens elke paprika met het voorbereide mengsel en leg het in een ingevette ovenschaal.
Giet olijfolie over de paprika's. Het geeft de paprika's een geweldige smaak en een mooie gouden kleur.
Bak ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Controleer of de paprika's zacht zijn en of de vulling niet te droog is.
Serveer de afgewerkte paprika's terwijl ze nog warm zijn.