Bron :: 4kodiak from Getty Images Signature
Gebakken karbonade in zijn geheel
Een uitstekend recept voor klassiek gebakken varkenskarbonade in zijn geheel, waar alle vleesliefhebbers van zullen houden.
Ingrediënten
Belangrijkste ingrediënten
- 1 stukjes Roastbeef als geheel
- 3 stukjes De Ui
- 4 kruidnagel knoflook
Kruiden
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel Gemalen paprika
- 1 theelepel Marjolein
- 1 theelepel Tijm
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de ui en snijd deze in middelgrote stukken. Pel de knoflook en laat deze heel.
Spoel de karbonades af, droog ze en snijd ze in porties. Zout en peper de karbonades vervolgens en laat ze ongeveer 15 minuten staan zodat de kruiden in het vlees kunnen trekken.
Bak de karbonade aan iedere kant in de olie in de pan om het oppervlak van het vlees te verzegelen en te helpen dus dat de karbonade sappig blijft tijdens het bakken.
Leg het geroosterde karbonade in de braadslee, voeg knoflook toe en giet er een glas water over. Zet de braadslee in een voorverwarmde oven en bak afgedekt ongeveer 60 minuten.
Haal na een uur bakken de schaal uit de oven en giet het sap over het vlees. Bak dan het vlees nog 30 minuten zonder deksel, zodat de bovenkant mooi kan gratineren.
Laat het vlees na het bakken een beetje rusten en snijd het dan in stukjes.