ADVERTENTIE
Bron :: freeskyline from Getty Images
Gebakken kippendijen met kaas
Recept voor heerlijke gebakken kippendijen met kaas en room.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 4 stukjes Kippendijen
- 2 kruidnagel Knoflook
- 2 el Olijfolie
- 200 g Harde kaas
- Zout, zwarte peper
- laurierblad
- Rozemarijn
- 100 ml witte wijn
- 200 ml Kookroom
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
100 min.
1. Stap
Maak de kippendijen schoon, zout en peper ze. Bak ze vervolgens in een koekenpan met olijfolie om ze een mooie goudbruine kleur te geven.
2. Stap
Hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de pan, samen met het laurierblad en de rozemarijn. Deze kruiden geven het vlees een unieke smaak.
3. Stap
Giet de witte wijn erbij en laat even sudderen tot de alcohol verdampt is. Bij deze stap komen alle smakelijke sappen van het vlees vrij.
4. Stap
Voeg de geraspte kaas toe en giet de room erbij.
5. Stap
Plaats de pan in een voorverwarmde oven van 180°C en bak ongeveer 45 minuten.
6. Stap
Serveer met rijst of aardappelpuree en salade.