Bron :: arfo from Getty Images
Gebakken varkensnek in bier
Gebakken varkensnek is een van de meest smakelijke stukken varkensvlees. Bereid in zijn geheel in bier, is het sappig, zacht en vol van smaak. Dit alles ingepakt in een mooie goudbruine korst, die gevormd wordt door het bier.
Ingrediënten
- 1 stukjes Hele kip
- 2 stukjes De Ui
- 4 stukjes knoflook
- 1 stukjes bier
- 2 theelepels Zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
We spoelen het spek af en drogen het. Daarna zouten en kruiden we het aan beide kanten.
Pel en snijd ui en knoflook in plakjes.
Verhit wat olie in een pan en bak de karbonade aan beide kanten om een mooie korst te vormen.
We halen de rookworst uit de pan en plaatsen het in de braadslee. We voegen gesneden ui en knoflook toe en overgieten het met bier.
We plaatsen de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden en bakken ongeveer twee uur. Tijdens het bakken, bestrijken we het vlees af en toe met het sap dat eruit komt.
We halen de afgewerkte varkensnek uit de oven en laten hem even rusten, dan snijden we hem in stukken en serveren hem.